Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/20323
Title: Дослідження столового етикету на ринку вітчизняних та світових готельно-ресторанних послуг
Authors: Пустоваренко, Олександра Олексіївна
Keywords: туризм
столовий етикет
туристична діяльність
бенкет
традиційна кухня
Issue Date: 2024
Abstract: UA : Кваліфікаційна робота – 58 сторінок, 64 літературних джерела. Мета кваліфікаційної роботи полягає в дослідженні столового етикету на ринку вітчизняних та світових готельно-ресторанних послуг. У відповідності до поставленої мети передбачається виконання таких завдань: 1). висвітлити теоретичні та організаційні основи столового етикету; 2) схарактеризувати сучасні аспекти столового етикету на ринку вітчизняних та європейських послуг; 3) здійснити порівняльний аналіз етикетних традицій України та європейських країн. Об’єкт дослідження: вітчизняна та світова сфера гостинності Предмет дослідження: столовий етикет України та країн Європи. Методи дослідження: загальнонаукові (системний підхід, структурний аналіз і синтез, порівняльно–географічний) і спеціальні методи дослідження (картографічний, районування, графічний, статистичний, тощо), аналіз інтернет– та літературних ресурсів. У роботі розкрито теоретичні та методичні засади дослідження потенціалу історії столового етикету, уточнено поняття «столовий та застільний етикет», розглянуто передумови розвитку та становлення етикету в Україні та Європейських країнах таких як Німеччина, Англія, Франція, Італія, тощо, зроблений детальний SWOT-аналіз столового етикету українців та європейців, та дана їх порівняльна характеристика.
EN : Qualification work – 58 pages, 64 literary sources. The purpose of the qualification work is to study table etiquette in the market of domestic and international hotel and restaurant services. In accordance with the set goal, the following tasks are expected to be performed: 1). highlight the theoretical and organizational foundations of table etiquette; 2) characterize modern aspects of dining etiquette; 3) make a comparative analysis of the etiquette traditions of Ukraine and European countries. Object of research: domestic and international sphere of hospitality Subject of research: dining etiquette of Ukraine and European countries. Research methods: general scientific (systemic approach, structural analysis and synthesis, comparative-geographic) and special research methods (cartographic, zoning, graphic, statistical, etc.), analysis of Internet and literary resources. The work reveals the theoretical and methodological foundations of the study of the potential of the history of table etiquette, specifies the concept of "table and table etiquette", examines the prerequisites for the development and formation of etiquette in Ukraine and European countries such as Germany, England, France, Italy, etc., and makes a detailed SWOT analysis table etiquette of Ukrainians and Europeans, and their comparative characteristics.
Description: Пустоваренко О. О. Дослідження столового етикету на ринку вітчизняних та світових готельно-ресторанних послуг : кваліфікаційна робота бакалавра спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа" / наук. керівник І. О. Чуєва. Запоріжжя : ЗНУ, 2024. 58 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/20323
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пустоваренко.docxРобота бакалавра184.21 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.