Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/20339
Title: Національно-культурні традиції харчування в Україні
Authors: Хомицька, Анастасія Анатоліївна
Keywords: кухня
гастрономічний туризм
національна кухня
Issue Date: 2024
Abstract: UA : Кваліфікаційна робота – 4 рисунки, 1 таблиця, 73 сторінки, 60 літературних джерел. Мета кваліфікаційної роботи полягає у висвітленні витоків і основ української кухні та національно-культурних традицій харчування. У відповідності до поставленої мети передбачається виконання таких завдань: – схарактеризувати витоки і основи української кухні; – дослідити основну сировину української кухні; – проаналізувати різновиди та походження найпопулярнішої страви української національної кухні як основного кулінарного бренду. Об’єкт дослідження: українська національна кухня, крізь призму її самобутності. Предмет дослідження: окремі складові, що характеризують українську кухню: історія; сировина; буденні, святкові і обрядові страви. Методи дослідження. Для досягнення поставленої мети та розв’язання завдань у роботі використовувались такі методи наукового дослідження: аналізування, порівняння, систематизація та узагальнення. Основна частина роботи присвячена дослідженню історичних витоків та основ української кухні, впливу на неї інших кухонь світу, охарактеризовано національно-культурні традиції харчування в сучасних українських закладах харчування.
EN : Qualification work – 4 figures, 1 tables, 73 pages, 60 literary sources. The purpose of the qualification work is to highlight the origins and foundations of Ukrainian cuisine and national and cultural food traditions. In accordance with the set goal, the following tasks are expected to be performed: - describe the origins and basics of Ukrainian cuisine; - research the main raw materials of Ukrainian cuisine; - to analyze the varieties and origin of the most popular dish of Ukrainian national cuisine as the main culinary brand. The object of the study: Ukrainian national cuisine, through the prism of its originality. Subject of research: individual components characterizing Ukrainian cuisine: history; raw; everyday, festive and ceremonial dishes. Research methods. To achieve the set goal and solve the tasks, the following methods of scientific research were used in the work: analysis, comparison, systematization and generalization. The main part of the work is dedicated to the study of the historical origins and foundations of Ukrainian cuisine, the influence of other cuisines of the world on it, the national and cultural traditions of food in modern Ukrainian food establishments are characterized.
Description: Хомицька А. А. Національно-культурні традиції харчування в Україні : кваліфікаційна робота бакалавра спеціальності 242 "Туризм" / наук. керівник І. О. Чуєва. Запоріжжя : ЗНУ, 2024. 73 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/20339
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Хомицька (1).docxРобота бакалавра326.66 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.