Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2482
Title: Оптимізація соціальної роботи з жертвами релігійних сект тоталітарного характеру
Authors: Саліхов, Кирило Олександрович
Keywords: соціальна робота
секта
релігійна організація
деструктивний культ
комунікативні бар’єри
рекрутація в секту
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Мета дослідження: аналіз сучасного стану, ефективності та перспектив розвитку соціальної роботи з жертвами релігійних сект тоталітарного характеру щодо подолання впливу деструктивних релігійних культів. Об’єкт дослідження: жертви релігійних сект тоталітарного характеру, як категорія клієнтів соціальної роботи. Предмет дослідження: соціальна робота з жертвами релігійних сект тоталітарного характеру щодо подолання впливу деструктивних релігійних культів. Методи дослідження: аналіз, синтез, індукція, дедукція, структурно-функціональний, аналіз статистичних даних. Новизна дослідження полягає в комплексному описовому та статистичному дослідженні технологій соціальної роботи з жертвами релігійних сект тоталітарного характеру в Україні. Гіпотеза: ефективним напрямком оптимізації соціальної роботи з жертвами релігійних сект тоталітарного характеру є формування у молодих адептів необхідних установок, що дозволяють вчасно розпізнавати, протистояти деструктивному впливу через вміння регулювати власну поведінку. Висновки: 1. На сьогоднішній день ми спостерігаємо тенденцію до збільшення кількості сект та деструктивних культів. 2. Адепти сект та деструктивних культів є вкрай залежними від лідерів, які негативно впливають на свідомість особи та вкорінюють свої погляди та бачення. 3. Деструктивні мережеві групи мають вплив не тільки на окремі індивіди, а й на соціальний простір у всій державі, звичайно даний вплив негативного характеру.
Description: Саліхов К. О. Оптимізація соціальної роботи з жертвами релігійних сект тоталітарного характеру : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 231 "Соціальна робота" / наук. керівник І. Ю. Чайка. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 88 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2482
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри філософії, публічного управління та соціальної роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Саліхов К.pdfМагістерська робота2.65 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.