Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2499
Title: Теоретико-методичні підходи обліку і аналізу фінансових результатів підприємства ТОВ «Будсервіс»
Other Titles: Theortical an Methodical Approaches of Analysis of Financial Results of the Enterprise LLC «Budservice»
Authors: Петрова, Аліна Віталіївна
Keywords: фінансові результати
доходи
витрати
прибуток
збиток
підприємство
управління
облік
аналіз
ефективність
рентабельність
фінансовий стан
оптимізація бухгалтерського обліку
financial results
income
expenses
profit
loss
trade enterprise
management
accounting
analysis
efficiency
profitability
financial status of the enterprise
optimization of accounting
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Кваліфікаційна робота: 110 с., 12 рис., 31 табл., 1 додаток, 65 джерел. Об’єкт дослідження –процес обліку та методи аналізу фінансовихрезультатів ТОВ «Будсервіс».Метою кваліфікаційної роботи є обґрунтування теоретичних положень та розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення обліку фінансових результатів, а також проведення аналізу фінансових результатів з метою формування пропозицій щодо підвищення ефективності функціонування ТОВ «Будсервіс».Методи дослідження: системний підхід до вивчення економічних явищі процесів. Під час виконання дослідження використано загальнонаукові методи пізнання: методи наукового узагальнення, діалектичний метод,методи індукції та дедукції, класифікації, порівняння, наукової абстракції, системного та комплексного аналізу, синтезу, моделювання.Наукова новизна одержаних результатів полягає в теоретико-методичному обґрунтуванні та вирішенні комплексу питань, пов’язаних з підвищенням якісного рівня обліку та аналізу фінансових результатів діяльності підприємства. У процесі дослідження отримано такі наукові результати, яким притаманна наукова новизна:–на основі проаналізованного матеріалу пропонуємо своє визначення фінансових результатів як економічної категорії;–методичне забезпечення управління фінансовими результатами діяльності підприємства за рахунок систематизації факторів впливу на рівень фінансового результату підприємства;–питання організації обліку результатів діяльності підприємства у розрізі окремих сегментів діяльності шляхом розробки схеми визначення в обліку фінансових результатів продажів за товарамита послугами, що дозволяє систематизувати додаткову інформацію для управління продажами. За підсумками проведеного дослідження розроблені пропозиції щодо вдосконалення відображення в обліку підприємства витрат та доходів за окремими видами товарів та послуг з метою підвищення якісного рівня даних обліку та звітності щодо витрат та фінансових результатів, а також обґрунтована пропозиція введення електронного документообігу на підприємстві.Застосування на практиці запропонованих автором рекомендацій дозволить забезпечити адекватне відображення в обліку доходів, витрат та фінансових результатів торгового підприємства, підвищити якісний рівень інформаційного забезпечення аналітичних процедур, а також підвищити ефективність діяльності підприємства шляхом оптимізації його оподаткування. Отримані результати дослідження спрямовані на підвищення якісного рівня обліку доходів, витрат і фінансових результатів, а також на підвищення ефективності діяльності підприємства та зміцнення його конкурентоспроможності.
Description: Петрова А. В. Теоретико-методичні підходи обліку і аналізу фінансових результатів підприємства ТОВ «Будсервіс» : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 071 "Облік і оподаткування" / наук. керівник О. Г. Радєва. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 110 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2499
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом Петрова А.В .pdfМагістерська робота2.15 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.