Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2759
Title: Діагностика фінансової стійкості підприємства ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика»
Authors: Шишка, Віталій Миколайович
Keywords: діагностика
капітал
методи
управління
фінансова стійкість
diagnostics
financial sustainability
capital
management
methods
Issue Date: 2019
Abstract: UA : Кваліфікаційна робота викладена на 106 сторінках друкованого тексту, містить 23 таблиці, 14 рисунків, 3 додатки, Перелік посилань включає 70 джерел, з них 5 іноземною мовою. Об’єктом дослідження є процес формування ефективної системи управління фінансовою стійкістю підприємства на прикладі підприємства ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика». Метою кваліфікаційної роботи є дослідження теоретичних та практичних аспектів діагностики фінансової стійкості підприємства в системі підвищення ефективності його функціонування. Завдання: дослідити поняття та сутність фінансової стійкості підприємства; визначити основні фактори, які впливають на фінансову стійкість підприємства; розглянути методичні підходи аналізу фінансової стійкості підприємства; проаналізувати загальну фінансово-господарську діяльність підприємства ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика»; надати оцінку фінансовій стійкості ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика»; удосконалено систему діагностики фінансової стійкості підприємства. Методи досліджень: логічні й емпіричні методи, порівняльний, аналітичний, графічний методи та ін. Одержані результати та їх новизна: удосконалено методику оцінки фінансової стійкості підприємства за рахунок використання бального методу аналізу відносних показників фінансової стійкості підприємства. Запропоновані практичні рекомендації спрямовані на підвищення ефективності аналізу фінансової стійкості, що дозволить покращити рівень фінансової стійкості та ефективність роботи ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика» в цілому.
EN : The work is presented on 106 pages of printed text, contains 23 tables, 14 figures, 3 annex. The list of refernces includes 70 sources, 5 of them in foreign languages. The object of the research is the process of forming an effective system for managing the financial stability of the enterprise on the example of PJSC «Zaporizhzhia Confectionery Plant». The subject of the study is the methodological and practical approaches to assess the financial stability of the enterprise. The purpose of the qualification work is to study the theoretical and practical aspects of diagnostics of financial stability of the enterprise in the system of increasing the efficiency of its functioning. Objectives: to investigate the concept and essence of financial stability of the enterprise; identify the main factors that affect the financial sustainability of the enterprise; to consider methodological approaches to the analysis of financial stability of the enterprise; to analyze the general financial and economic activity of the enterprise of PJSC «Zaporizhzhia Confectionery Plant»; to evaluate the financial sustainability of PJSC «Zaporizhzhia Confectionery Plant»; the system of diagnostics of financial stability of the enterprise has been improved. Research Methods: The methodological basis of this study is the dialectical method of knowledge of economic phenomena, the position of economic theory in financial management, modern management theory. During the study, logical and empirical methods of understanding the mechanisms and forms of financial stability management, as well as comparative, analytical, and graphical methods were widely used. The results obtained and their novelty: the concept of "financial sustainability" as a state of the enterprise, in which the entity provides a sufficient share of equity capital in the sources of financing the enterprise, that is, the ability of the entity to function stable and effectively develop, maintain the balance of their assets and liabilities in the changing environment of the internal and external environment; the technique of estimation of financial stability of the enterprise is improved by the use of the point method of analysis of the relative indicators of financial stability of the enterprise. The offered practical recommendations are aimed at improving the efficiency of financial stability analysis, which will improve the level of financial stability and efficiency of PJSC «Zaporizhzhia Confectionery Plant» as a whole.
Description: Шишка В. М. Діагностика фінансової стійкості підприємства ПрАТ "Запорізька кондитерська фабрика" : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" / наук. керівник В. З. Бугай. Запоріжжя : ЗНУ, 2019. 106 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2759
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри фінансів, банківської справи та страхування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шишка.pdfМагістерська робота1.23 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.