Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2763
Title: Публічно-управлінські механізми реалізації державної регуляторної політики у сфері підприємництва
Authors: Полтавець, Тетяна Василівна
Keywords: публічно-управлінські механізми
державна регуляторна політика
підприємництво
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Мета дослідження: виявлення та дослідження особливостей публічно-управлінських механізмів реалізації регуляторної політики у сфері підприємництва. Об’єкт дослідження: державна регуляторна політика у сфері підприємництва. Предмет дослідження: публічно-управлінські механізми реалізації державної регуляторної політики у сфері підприємництва. Методи дослідження: аналіз, синтез, індукція, дедукція, структурно-функціональний, аналіз статистичних даних. Новизна дослідження: одержаних результатів полягає у комплексному висвітленні особливостей публічно-управлінських механізмів здійснення державної регуляторної політики у сфері підприємництва та перспективи їх вдосконалення шляхом внесення змін до чинного законодавства. Гіпотеза: за результатами дослідження надаємо рекомендації щодо покращення існуючої системи публічно-управлінських механізмів реалізації регуляторної політики у сфері підприємництва за рахунок внесення змін до чинного законодавства з метою забезпечення здійснення необхідних заходів і контролю з цього напрямку, закріплення регуляторної політики у Господарському кодексі України. Висновки: Вивчаючи досвід зарубіжних країн, можна стверджувати, що законодавство України, яким визначено правові засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, в своїй основі сформовано. Проте реалізація державної регуляторної політики у сфері підприємництва так і не набула системного характеру, закладені принципи регуляторної політики не в повному обсязі реалізовані. Відповідно до вимог сучасності, необхідно розвивати як окремі інститути регуляторної політики, так і забезпечити практичне застосування її вимог на практиці.
Description: Полтавець Т. В. Публічно-управлінські механізми реалізації державної регуляторної політики у сфері підприємництва : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 281 "Публічне управління та адміністрування" / наук. керівник В. В. Глазунов. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 87 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2763
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри філософії, публічного управління та соціальної роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Полтавець.pdfМагістерська робота636 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.