Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2774
Title: Оптимізація муніципального управління сферою освіти та науки
Authors: Долгорукий, Павло Юрійович
Keywords: муніципальне управління
освіта
наука
оптимізація
місцеве самоврядування
municipal governance
education
science
optimization
local government
Issue Date: 2019
Abstract: UA : Мета дослідження: дослідити муніципальне управління сферою освіти та науки та виявити чинники його оптимізації в умовах сучасної України. Об’єкт дослідження: суспільні відносини в царині муніципального управління. Предмет дослідження: муніципальне управління сферою освіти та науки та чинники його оптимізації в умовах сучасної України. Методи дослідження: аналіз, синтез, структурно-функціональний, аналіз статистичних даних. Новизна дослідження: пропонуються заходи щодо оптимізації механізму муніципального управління в сфері освіти і науки. Гіпотеза: одним з найважливіших факторів, що впливає на муніципальне управління, є застосування науково обґрунтованого підходу до розвитку сфери освіти та науки. Висновки: 1. Одним з найважливіших чинників оптимізації муніципального управління є застосування науково обґрунтованого підходу до розвитку сфери освіти та науки. 2. За результатами аналізу діяльності департаменту освіти і науки Запорізької міської ради виявлено основні чинники оптимізації муніципального управління сферою освіти та науки: модернізація та подальша реалізація Стратегії розвитку міста Запоріжжя; розробка, затвердження та реалізація Програми розвитку освітньої системи міста Запоріжжя; залучення наукового потенціалу регіону для розвитку екологічно безпечної промисловості, розробка та впровадження енергозберігаючих технологій; формування єдиного освітнього простору міста та системи безперервної освіти.
Description: Долгорукий П. Ю. Оптимізація муніципального управління сферою освіти та науки : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 281 "Публічне управління та адміністрування" / наук. керівник О. В. Краснокутський. Запоріжжя : ЗНУ, 2019. 73 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2774
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри філософії, публічного управління та соціальної роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Долгорукий 1.pdfМагістерська робота763.1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.