Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2777
Title: Організація ефективної роботи органів опіки та піклування в регіоні
Authors: Доніна, Наталія Олегівна
Keywords: місцеве самоврядування
органи опіки та піклування
недієздатні особи
опікуни
помічники
Issue Date: 2019
Abstract: UA : Мета дослідження: розкрити умови, фактори та напрямки оптимізації організації ефективної роботи органів опіки та піклування в регіоні. Об’єкт дослідження: є органи опіки та піклування, що забезпечують захист прав і інтересів осіб, визнаних судом недієздатними або обмеженими у дієздатності. Предмет дослідження: організація ефективної роботи органів опіки та піклування в регіоні. Методи дослідження: порівняльно-історичний, структурно-функціональний, теоретичного узагальнення, порівняльний, науково-теоретичний аналіз, аналіз статистичних даних. Гіпотеза: ключовий фактор недостатнього рівня ефективності роботи органів опіки та піклування як на державному так і на місцевому рівнях -відсутність дієвого актуального, що відповідає вимогам часу законодавства, наявність великої кількості правових колізій та прогалин, а також відсутність будь-якого контролю з боку держави за діяльністю органів опіки та піклування. Висновки: 1. На сьогоднішній день в Україні відсутній цілісний нормативний акт, який мав би системно врегулювати діяльність органів опіки та піклування в частині забезпечення захисту недієздатних та обмежено дієздатних осіб; існує велика кількість непрацюючих норм, які лише декларують права, не гарантуючи їх реалізації. 2. Наслідком недостатньої уваги до даної сфери з боку держави у формі відсутності будь-якого контролю за діяльністю органів опіки та піклування є безвідповідальність органів місцевого самоврядування при делегуванні функцій опіки та піклування своїм виконавчим органам.
Description: Доніна Н. О. Організація ефективної роботи органів опіки та піклування в регіоні : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 281 "Публічне управління та адміністрування" / наук. керівник О. В. Маловічко. Запоріжжя : ЗНУ, 2019. 96 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2777
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри філософії, публічного управління та соціальної роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Доніна.pdfМагістерська робота1.89 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.