Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2778
Title: Забезпечення транспарентності діяльності органів публічної влади в Україні
Authors: Єзерницька, Юлія Костянтинівна
Keywords: транспарентність
публічна влада
органи публічної влади
прозорість
публічність
відкритість
гласність
transparency
public authorities
Issue Date: 2019
Abstract: UA : Мета дослідження: виявлення особливостей забезпечення транспарентності діяльності органів публічної влади в Україні. Об’єкт дослідження: публічна влада в Україні. Предмет дослідження: забезпечення транспарентності діяльності органів публічної влади в Україні. Методи дослідження: аналіз, синтез, індукція, дедукція, структурно-функціональний, аналіз статистичних даних. Гіпотеза: законодавство що регулює діяльність органів публічної влади в Україні ґрунтується на окремих складових поняття транспарентності, однак принципи транспарентності не визначено нормами чинного законодавства України, що як наслідок створює низьку довіру до влади. Висновки:1. На сьогоднішній день в Україні діє низка нормативно - правових актів, що забезпечують відкритість та прозорість органів публічної влади. При цьому, відсутнє визначення «транспарентності органів публічної влади», яке визначається як відкритість, прозорість, гласність, публічність і підзвітність процесу формування, розвитку та функціонуванню публічної влади. 2. Забезпечення контролю за дотриманням законів про інформацію, про доступу до публічної інформації і європейських стандартів не тільки силами державних установ, а й громадських організацій. 3. Правовий механізм забезпечення транспарентності в Україні лише на початку свого формування. Законодавство містить окремі норми, які потребують удосконалення, а прийняття норми щодо забезпечення транспарентності діяльності органів публічної влади дозволить підвищить рівень довіри громадськості до неї.
Description: Єзерницька Ю. К. Забезпечення транспарентності діяльності органів публічної влади в Україні : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 281 "Публічне управління та адміністрування" / наук. керівник К. Ель Гуессаб. Запоріжжя : ЗНУ, 2019. 102 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2778
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри філософії, публічного управління та соціальної роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Єзерницьа.pdfМагістерська робота1.87 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.