Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2780
Title: Управління розвитком освіти в об’єднаних територіальних громадах
Authors: Зиборов, Сергій Михайлович
Keywords: об'єднані територіальні громади
управління розвитком освіти
освіта
децентралізація
united territorial communities
management of education development
education
decentralization
Issue Date: 2019
Abstract: UA : Мета дослідження: теоретично обґрунтувати систему управління розвитком освіти в об’єднаних територіальних громадах, запропонувати напрямки її оптимізації. Об'єкт дослідження: системи освіти об’єднаних територіальних громад. Предмет дослідження: управління системою освіти об’єднаних територіальних громад. Методи дослідження: системний, структурно-функціональний, проблемний і статистичний аналіз, порівняння, ранжирування, теоретичне узагальнення, нормативне моделювання. Гіпотеза: одним з головних завдань розвитку освіти об’єднаних територіальних громад має ґрунтуватися на проаналізованих і визнаних проблемах та питаннях, які хвилюють громади. Визначивши бачення, громади задають правильний курс для майбутніх заходів і зусиль. Вони обирають пріоритетні сфери для інвестицій у найближчі роки та доносять їх до всіх зацікавлених сторін у сфері освіти. Висновки: 1. Реформування освітньої галузі в Україні здійснюється за моделлю децентралізації з домінуючою позицією територіального самоврядування. 2. Формулювання бачення розвитку освіти має ґрунтуватися на проаналізованих і визнаних проблемах та питаннях, які хвилюють громаду. Вона обирає пріоритетні сфери для інвестицій у найближчі роки та доносить їх до всіх зацікавлених сторін у сфері освіти. 3. Стратегію можна впроваджувати за умови виділення достатніх коштів з бюджету громади та цільових грантів. Бюджет на виконання стратегії треба відокремити від бюджету на виконання звичайних освітніх повноважень громади.
Description: Зиборов С. М. Управління розвитком освіти в об’єднаних територіальних громадах : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 281 "Публічне управління та адміністрування" / наук. керівник О. В. Заїка. Запоріжжя : ЗНУ, 2019. 108 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2780
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри філософії, публічного управління та соціальної роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Зиборов.pdfМагістерська робота1.57 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.