Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2790
Title: Оцінка ефективності державно-управлінських механізмів реформування системи опіки над дітьми в Україні
Authors: Маньковська, Людмила Геннадіївна
Keywords: система опіки над дітьми
деінституціалізація
реформування
державно-управлінські механізми
діти-сироти
діти, позбавлені батьківського піклування
system of care for children
reforming
state-management mechanisms
orphans
Issue Date: 2019
Abstract: UA : Мета дослідження: вивчення ситуації, яка склалася в країні щодо становища дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та оцінка ефективності державно-управлінських механізмів реформування системи опіки над дітьми в Україні. Об’єкт дослідження: система опіки над дітьми в Україні. Предмет дослідження: державно-управлінські механізми реформування системи опіки над дітьми в Україні. Методи дослідження: теоретичного узагальнення, системного аналізу, моделювання та узагальнення, порівняльно-правовий, формально-логічний, термінологічний, статистичний. Наукова новизна дослідження полягає у тому, що пропонуються ефективні державно-управлінські механізми реформування системи опіки над дітьми, які поліпшать соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Гіпотеза: деінституіалізація має розвинуту нормативну базу, підтримку засобів масової інформації, але в практичній реалізації є певні прогалини, що пов’язано з фінансуванням цієї сфери та відсутністю ефективних державно-управлінських механізмів реформування системи опіки над дітьми в Україні. Висновки: Постійні реорганізації державних органів влади призводить до неузгодженості системи соціального захисту дітей, а саме це відсутність системності на загальнодержавному рівні під час формування державної політики з питань захисту прав дітей та їх інтересів. Сучасне законодавство потребує значного вдосконалення, оскільки не узгоджено між собою та деякі законодавчі акти мають декларативний характер та формальне виконання.
Description: Маньковська Л. Г. Оцінка ефективності державно-управлінських механізмів реформування системи опіки над дітьми в Україні : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 281 "Публічне управління та адміністрування" / наук. керівник О. В. Маловічко. Запоріжжя : ЗНУ, 2019. 87 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2790
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри філософії, публічного управління та соціальної роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Маньковська.pdfМагістерська робота3.78 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.