Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2819
Title: Розвиток комунікацій між органами державної влади і громадськістю в регіоні
Authors: Федотова, Яна Олегівна
Keywords: комунікація
державна влада
громадськість
розвиток
communications
public authorities
public
development
Issue Date: 2019
Abstract: UA : Мета дослідження: виявити основні фактори оптимізації функціонування спеціалізованих соціальних служб по роботі з дітьми та молоддю. Об’єкт дослідження: система державної влади. Предмет дослідження: комунікаційні процеси з громадськістю в системі державного влади. Методи дослідження: аналіз, синтез, індукція, дедукція, аналіз статистичних даних. Новизна дослідження: полягає у тому, що пропонуються заходи щодо поліпшення комунікації між органами державної влади та представниками громадськості. Гіпотеза: комунікація з громадськістю є визначальною складовою дієвої системи органів державної влади. Висновки: 1. Сучасне суспільство вимагає від влади таких характеристик як відкритість, прозорість, поінформованість, наявність ефективно функціонуючого зворотного зв’язку. Такі характеристики органів влади як публічних організацій можливо забезпечити лише шляхом застосування діалогових форм управління. 2. У комунікативному процесі між владою та громадськістю достовірність інформації відіграє надзвичайно важливу роль. Вона виступає інструментом створення ефективних управлінських рішень з однієї сторони та можливістю прийняття участі та впливу на процес здійснення державного управління. Підготовка комунікативних акцій зі сторони органів влади залежить від отримання достовірної первісної інформації з першоджерела, тобто від самої громадськості, ефективність яких залежить і від оперативності надання такої інформації. 3. Лише за допомогою діалогу, проведення дискусій з громадськістю з того чи іншого питання можна прийти до позитивного результату. Врахувавши думки зацікавлених учасників процесу, можна уникнути спірних питань при реалізації того чи іншого прийнятого рішення.
Description: Федотова Я. О. Розвиток комунікацій між органами державної влади і громадськістю в регіоні ради : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 281 "Публічне управління та адміністрування" / наук. керівник О. О. Широбокова. Запоріжжя : ЗНУ, 2019. 80 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2819
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри філософії, публічного управління та соціальної роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Федотова 1.pdfМагістерська робота957.38 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.