Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2835
Title: Участь регіональних еліт у місцевому самоврядуванні в умовах децентралізації
Authors: Хало, Володимир Юрійович
Keywords: регіональна еліта
місцеве самоврядування
децентралізація
regional elites
local self-government
decentralization
Issue Date: 2019
Abstract: UA : Мета дослідження: визначення особливостей взаємодії органів місцевого самоврядування та представників регіональної еліти в умовах децентралізації. Об’єкт дослідження: регіональна еліта та представники органів місцевого самоврядування. Предмет дослідження: взаємодія регіональної еліти з представниками органів місцевого самоврядування, громадськості у умовах децентралізації та безпосередній вплив на формування об’єднаних територіальних громад. Методи дослідження: аналіз, синтез, індукція, дедукція, структурно-функціональний, аналіз статистичних даних. Гіпотеза: створення оптимальної законодавчої бази для проведення процесів децентралізації. Зменшення впливу на процеси децентралізації та формування об’єднаних територіальних громад регіональними елітами через розробку економічних та обґрунтованих показників по визнанню громади спроможною. Висновки: 1 . Україна на даний час увійшла в активну фазу проведення процесу децентралізації та реформування місцевого самоврядування. За основу проведення децентралізації був взятий досвід країн Європейського союзу. На даний час не розроблено ефективної законодавчої бази, законодавчо відбувається дублювання функцій місцевого самоврядування та органів виконавчої влади на регіональному рівні, не має жорстких критеріїв по проведенню об’єднань територіальних громад. 2. На певних територіях зустрічається спротив, як представників громадськості, так і регіональних еліт, як політичних, так і бізнесових. Резюмуючи, слід зазначити, що на певних територіях регіональними елітами створені так звані «регіональні ОТГ»
Description: Хало В. Ю. Участь регіональних еліт у місцевому самоврядуванні в умовах децентралізації : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 281 "Публічне управління та адміністрування" / наук. керівник І. О. Кудінов. Запоріжжя : ЗНУ, 2019. 118 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2835
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри філософії, публічного управління та соціальної роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Хало 1.pdfМагістерська робота1.5 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.