Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2841
Title: Діагностика ефективності технологій соціальної роботи з дітьми з депривованих сімей
Authors: Піщальченко, Денис Юрійович
Keywords: депривована сім’я
дитина
технології соціальної роботи
соціальний супровід
ресоціалізація
девіація
deprived family
child
social work
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Мета полягає в дослідженні сучасного стану, ефективності та перспектив розвитку технологій соціальної роботи з дітьми з депривованих сімей. Об’єктом дослідження виступає соціальна робота с сім’ями. Предмет дослідження: ефективність технологій соціальної роботи з дітьми з депривованих сімей. Методи дослідження: дедукції, індукції, аналізу, синтезу, класифікації, опитування, індивідуального тестування. Гіпотеза дослідження: технології соціальної роботи з дітьми з депривованих сімей сприяють відновленню дитини в правах, соціальному статусі, здоров’ї, емоційній та психологічній рівновазі. Ефективність їх залежить від професіоналізму соціального працівника, соціального оточення та особистісних якостей дитини, своєчасного звернення до відповідних соціальних служб. Висновки: 1. Діти з почуттям депривації мають високий рівень відчуття суб’єктивної самотності. Для сімей, де має місце депривація, дитини властиві такі моделі виховання, як гіпопротекція, ігнорування потреб дитини, високий рівень вимог-обов’язків до дитини та низький рівень вимог-заборон. 2. Технології соціальної роботи з дітьми з депривованих сімей вміщують у собі соціальну, соціокультурну та психолого-педагогічну складові. За типовою ознакою вони поділяться на індивідуальні та групові. Видове їх різноманіття вміщує соціально-профілактичні, соціально-реабілітаційні, соціально-медичні, соціально-виховні технології, а також соціально- психологічні тренінги.
Description: Піщальченко Д. Ю. Діагностика ефективності технологій соціальної роботи з дітьми з депривованих сімей : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 231 "Соціальна робота" / наук. керівник І. І. Капріцин. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 85 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2841
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри філософії, публічного управління та соціальної роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Піщальченко.pdfМагістерська робота2.11 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.