Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2851
Title: Профілактика виникнення групових та особистісних конфліктів у закладах сфери соціального обслуговування
Authors: Шмаль, Віталій Федорович
Keywords: профілактика
конфлікт
особистість
технологія
соціальне обслуговування
соціальний працівник
prevention
conflict
personality
social worker
social service
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Мета дослідження полягає в дослідженні причин, передумов, обставин виникнення особистісних та групових конфліктів у закладах сфери соціального обслуговування й розробці технологій щодо їх профілактики. Об'єктом дослідження є організаційні повсякденні процеси у закладах сфери соціального обслуговування. Предметом дослідження виступають особистісні та групові конфлікти у закладах сфери соціального обслуговування. Методи дослідження: дедукції, індукції, аналізу, синтезу, класифікації, опитування, індивідуального тестування. Гіпотеза дослідження: в закладах сфери соціального обслуговування найбільш значущими причинами особистісних конфліктів є ригідність та конфліктність співробітників, а групових конфліктів – неефективний стиль управління та негативний соціально-психологічний мікроклімат. Висновки: 1. Серед внутрішньо організаційних процесів особистісним та груповим конфліктам в закладах сфери соціального обслуговування належать визначальні роль та місце. Обумовлені вони виникненням суперечностей між співробітниками в формальній та неформальній площинах професійної життєдіяльності. Критеріальна основа їх типології та класифікації є досить складною. 2. Головними джерелами особистісних та групових конфліктів в закладах сфери соціального обслуговування є недоліки в організації та управлінні. В свою чергу причинами їх виступають, соціальні, соціально-психологічні та психологічні чинники.
Description: Шмаль В. Ф. Профілактика виникнення групових та особистісних конфліктів у закладах сфери соціального обслуговування : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 231 "Соціальна робота" / наук. керівник Г. О. Мірошниченко. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 92 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2851
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри філософії, публічного управління та соціальної роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шмаль.pdfМагістерська робота1.88 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.