Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2876
Title: Участь громади в муніципальному управлінні
Authors: Акула, Катерина Юріївна
Keywords: громада
муніципалітет
муніципальне управління
громадський бюджет
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Мета дослідження – обґрунтування теоретичних положень та розроблення практичних рекомендацій щодо поліпшення організації участі громади в муніципальному управлінні. Об’єкт дослідження: суспільні відносини, що виникають у процесі місцевого розвитку за участі територіальної громади. Предмет дослідження: організація участі територіальної громади у вирішенні питань місцевого розвитку. Методи дослідження: аналіз, синтез, індукція, дедукція, структурно-функціональний, аналіз статистичних даних. Висновки: 1. Дефініція «муніципальне управління» походить від терміну «муніципалітет», який означає місто з правом самоврядування та орган місцевого самоврядування населення у ряді країн. Муніципальне управління є відносно порівняно новою сферою управлінської діяльності та історично відрізняється від інших видів управління 2. Основними проблемами щодо участі громадськості у місцевому самоврядуванні в містах України є: невпевненість громадськості у власних можливостях, як суб’єкта співпраці з органами місцевого самоврядування; недооцінка з боку населення громадських об’єднань як платформи для ефективної взаємодії з органами місцевого самоврядування; ігнорування думки громадськості при прийнятті рішень посадовими особами органів місцевого самоврядування; неналежна якість інформування населення про діяльність органів місцевого самоврядування, зокрема на що витрачені гроші платників податків; пасивність громадян до інформації про діяльність органів місцевого самоврядування, що призводить до неповного і некоректного розуміння ними стану справ у місцевій політиці.
Description: Акула К. Ю. Участь громади в муніципальному управлінні : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 281 "Публічне управління та адміністрування" / наук. керівник Т. І. Бутченко. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 77 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2876
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри філософії, публічного управління та соціальної роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Акула.pdfМагістерська робота2.12 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.