Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/3094
Title: Реалізація мовленнєвого акту запрошення у французькому медійному дискурсі
Authors: Гуменюк, Вікторія Володимирівна
Keywords: мовленнєвий акт запрошення
медійний дискурс
граматична структура
типологічні особливості
лексична одиниця
acte de langage d’invitation
structure grammatical
unité lexicale
explicite et implicite
quaractéristiques typologiques
discours médiatique
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Робота викладена на 63 сторінках друкованого тексту. Перелік посилань включає 64 джерела. Об'єктом дослідження є мовленнєвий акт запрошення у медійному дискурсі сучасної французької мови. Мета роботи: вивчення лінгвістично-прагматичних особливостей вираження мовленнєвого акту запрошення у французькому медійному дискурсі. Отримані результати: мовленнєвий акт запрошення відноситься до ілокутивних актів, а саме до директив або спонукань. Мовленнєвий акт запрошення часто фігурує в медійному дискурсі, який розуміється як сукупність процесів і продуктів мовленнєвої діяльності у сфері масової комунікації у всьому багатстві і складності їх взаємодії. Взявши за критерій основні види медіа дискурсу, можна виділити такі основні типи МА запрошення: запрошення в теле-, радіо-, інтернет- та прес-дискурсі. Кожен з цих типів МА має свої типологічні особливості. Аналіз мовленнєвого акту запрошення в медійному дискурсі показав, що він може бути представлений різними формами: експліцитними та імпліцитними. Лексичний аналіз дозволив виділити основні лексичні одиниці, що вживаються в МА запрошення в медійному дискурсі, а також особливості вживання даних лексичних одиниць в даному контексті. Граматичний аналіз дозволив виявити найбільш вживані граматичні структури, що вживаються в даному виді МА.
Description: Гуменюк В. В. Реалізація мовленнєвого акту запрошення у французькому медійному дискурсі : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 035 "Філологія" / наук. керівник Т. М. Уділова. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 63 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/3094
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри романської філології і перекладу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Гуменюк.pdfМагістерська робота713.41 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.