Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/3095
Title: Лінгвокогнітивні та комунікативні характеристики інтернет-мемів (на матеріалі іспанської мови)
Authors: Дячкіна, Анастасія Геннадіївна
Keywords: мем
інтернет-мем
інтернет-дискурс
інтернет-комунікація
полімодальність
прецендентний феномен
гумор
memes
humor
referencias culturales
polimodalidad
comunicación online
discurso de Internet
memes de Internet
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Робота викладена на 71 сторінках друкованого тексту. Перелік посилань включає 73 джерела. Об’єкт дослідження: іспаномовні інтернет-меми та їх лінгвокогнітивні та комунікативні характеристики. Мета роботи: виявлення основних характеристик інтернет-мемів як лінгвокогнітивного та комунікативного явища в сучасному іспаномовному інтернет-дискурсі. Отримані результати: Найрозповсюдженішою формою мемів у іспаномовній мережі є креолізовані меми, які здатні в стислому вигляді передати інформацію про текст-джерело або про цілу культурну / історичну подію, використовуючи вербальний і візуальний канали передачі (полімодальність), що робить їх різновидами прецедентних феноменів. Важливими властивостями інтернет-мемів є вірусніть, здатність до реплікації, серійність, мімікрія, фантазійний характер, навмисне звуження фокус-групи та гумор. Серед основних лінгвістичних характеристик притаманних інтернет-мемам варто зазначити колоквіалізацію, використання англіцизмів, еліпсис структур та детабуїзацію. Як засіб комунікації інтернет-меми активно використовуються у мережі виконуючи інформаційну, емоційну, фатичну, репрезентативну, трансляційну та інтеграційну функції.
Description: Дячкіна А. Г. Лінгвокогнітивні та комунікативні характеристики інтернет-мемів (на матеріалі іспанської мови) : кваліфікаційна робота магістра спеціальності: 035 "Філологія" / наук. керівник М. О. Биба. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 71 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/3095
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри романської філології і перекладу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дячкина диплом.pdfМагістерська робота2.26 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.