Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/3558
Title: Правові засади гарантування продовольчої безпеки України
Authors: Пєлих, Ольга Сергіївна
Keywords: правові засади
продовольча безпека
ґарантування
національна безпека
продукти харчування
продовольство
сільськогосподарська продукція
генетично-модифіковані організми
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Кваліфікаційна робота складається зі 90 сторінок, містить 75 джерел використаної інформації. Гарантування продовольчої безпеки в Україні є однією з провідних функцій держави. Правове регулювання гарантування продовольчої безпеки України насамперед пов’язане із виробництвом достатньої (за обсягом) та безпечної (за якістю) сільськогосподарської продукції та продуктів харчування. Питання гарантування продовольчої безпеки, а також її нормативного закріплення мають дуже важливе значення, так як в умовах сьогодення держава не в повній мірі може забезпечити безперешкодний доступ населення до продуктів харчування. В останній час дуже поширеною є сільськогосподарська продукція та продукти харчування, вироблені із використанням генетично-модифікованих організмів, через що виникає гостра необхідність гарантування державою продовольчої безпеки та нормативного її закріплення. В умовах сьогодення гарантування в Україні конституційного права громадянина на харчування (достатність його) як складника права на гідний життєвий рівень є актуальним та нерозривно пов’язаним із гарантуванням продовольчої безпеки. Згідно Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» продовольча безпека є складовою національної безпеки України і завдання якої полягає в захищеності життєво важливих інтересів людини, яка виражається в гарантуванні державою безперешкодного економічного доступу людини до продуктів харчування з метою підтримання її звичайної життєвої діяльності. Таким чином, вирішення проблеми продовольчого забезпечення як гарантії існування та розвитку будь-якої держави завжди було і залишається одним з найважливіших завдань людства, нації і окремої людини. Ця проблема складна та багатопланова. Вона впливає на всі аспекти життєдіяльності суспільства. Продовольче забезпечення нерозривно пов’язано з існуючою політичною та економічною системами, а також з особливостями господарювання та національними традиціями. Об’єктом кваліфікаційної роботи є суспільні відносини, що виникають у сфері продовольчої безпеки України. Предметом дослідження є: правові засади гарантування продовольчої безпеки України. Методологічну основу кваліфікаційної роботи складає сукупність загально-філософських, загальнонаукових та спеціальних засобів пізнання, зокрема, історико-правовий метод, синтез, аналіз, дедукція, індукція, логіко-юридичний метод.
EN : Qualification work consists of 90 pages, contains 75 sources of information used. Ensuring food security in Ukraine is one of the leading functions of the state. Legal regulation of food security in Ukraine is primarily related to the production of sufficient (in volume) and safe (in quality) agricultural products and food. Issues of ensuring food security, as well as its regulation are very important, as in today's conditions the state can’t fully ensure unimpeded access to food. Recently, agricultural products and foodstuffs produced with the use of genetically modified organisms have become very common, which is why there is an urgent need for the state to guarantee food security and regulate it. In today's conditions, guaranteeing in Ukraine the constitutional right of a citizen to food (its sufficiency) as a component of the right to a decent standard of living is relevant and inextricably linked with the guarantee of food security. According to the Law of Ukraine "On State Support of Agriculture of Ukraine" food security is a component of national security of Ukraine and its task is to protect vital human interests, which is expressed in the state guarantee of unimpeded economic access to food to maintain its normal life. Thus, solving the problem of food security as a guarantee of the existence and development of any state has always been and remains one of the most important tasks of humanity, nation and individual. This problem is complex and multifaceted. It affects all aspects of society. Food security is inextricably linked to the existing political and economic systems, as well as to the peculiarities of management and national traditions. The object of qualification work is public relations that arise in the field of food security of Ukraine. The subject of the research is: legal bases of guaranteeing food security of Ukraine. The methodological basis of qualification work is a set of general philosophical, general scientific and special means of knowledge, in particular, historical and legal metho, synthesis, analysis, deduction, induction, logical-legal method.
Description: Пєлих О.С. Правові засади гарантування продовольчої безпеки України : кваліфіаційна робота магістра спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» / наук. керівник Д. В. Федчишин. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 90 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/3558
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри цивільного права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пєлих О.С..docxМагістерська робота1.46 MBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.