Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/3926
Title: Удосконалення організації праці персоналу на ресторанному підприємстві ТОВ «НаириПатио»
Authors: Глянько, Карина Сергіївна
Keywords: організація праці
автоматизація
ефективність
персонал
мотивація
оцінка
результативність
умови праці
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Кваліфікаційна робота викладена на 115 сторінках друкованого тексту, містить 24 таблиці, 32 рисунки. Перелік посилань включає 60 джерел. Об’єкт дослiдження – процес організації праці та ефективності використання персоналу на підприємстві. Предмет дослiдження – теоретичні та методичні засади організації праці, оцінки її результативності і вдосконалення ефективності роботи персоналу ресторанного підприємства. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо підвищення рівня організації праці та ефективності використання персоналу на підприємстві ТОВ «NAIRIPATIO». Методи дослідження: логічного узагальнення, дедуктивний, фінансово – економічного та статистичного аналізу, порівняння, зведення та ін. Одержані результати: обґрунтовано и запропоновано в ресторані "NairiPatio" змінити діючу систему iRest на альтернативні системи «Ресторан+» або POS-систему управління нового покоління, що дозволить забезпечити безперервність та ефективність виробництва. Результати дослідження можуть бути застосовані підприємствами ресторанного бізнесу. Очевидні незаперечні переваги автоматизованого ресторану: висока якість сервісу і швидкість обслуговування клієнтіввідсутність помилок при оформленні замовлення-обробка та передача замовлення в автоматичному режимі-абсолютний контроль всіх процесів від моменту прийому замовлення до його виконання – можливість безперервно відстежувати фінансові результати роботи закладу.
EN : The work is presented on 115 pages of printed text, contains 24 tables, 32 figures. The list of referеnces includes 60 sources. The object of research – the process of labor organization and efficiency of personnel use at the enterprise. The subject of research – theoretical and methodological principles of labor organization, evaluation of its effectiveness and improving the efficiency of the restaurant staff. The purpose of the work is theoretical substantiation and development of practical recommendations for improving the level of labor organization and efficiency of personnel use at the enterprise LLC "NAIRIPATIO". Research methods: logical generalization, deductive, financial - economic and statistical analysis, comparison, summary, etc. The obtained results: substantiated and proposed in the restaurant "NairiPatio" to change the existing iRest system to alternative systems "Restaurant+" or POS-management system of the new generation, which will ensure the continuity and efficiency of production. Based on this goal, the following main objectives of the study were developed: – the essence, value and content of the organization of work of the personnel are considered; – studied the methods of evaluating the effectiveness of staff; – the characteristic of personnel management at the strategic level is considered; – the tasks and directions of improvement of the organization of work at the modern enterprise are investigated; – the level of labor organization at the enterprise of the restaurant "NairPatio" is analyzed; 6 – the personnel policy of the restaurant "NairiPatio" is analyzed; – the use of personnel at the enterprise is analyzed; – measures have been developed to increase the level of labor organization and staff efficiency; – the directions of improvement of automation of personnel management in restaurant "NairiPatio" are defined. The obtained results: it is justified and proposed in the restaurant "NairiPatio" to change the existing iRest system to alternative systems "Restaurant+" or POS-management system of the new generation, which will ensure continuity and efficiency of production. The results of the study can be applied by restaurant businesses. The obvious undeniable advantages of an automated restaurant: high quality service and speed of customer service, no errors in ordering, processing and transfer of orders in automatic mode, absolute control of all processes from receipt of the order to its execution - the ability to continuously monitor financial results.
Description: Глянько К. С. Удосконалення організації праці персоналу на ресторанному підприємстві ТОВ "НаириПатио" : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 051 "Економіка" / наук. керівник О. Г. Череп. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 115 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/3926
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри управління персоналом і маркетингу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Глянько .pdfМагістерська робота1.8 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.