Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/4101
Title: Використання інформаційних технологій у діяльності закладів ресторанного господарства
Other Titles: Use of Information Technologies in the Activities of restaurants
Authors: Бутенко, Валерія Олександрівна
Keywords: інформаційні технології
автоматизація процесів
ресторанне підприємство
інтернет
облік
система управління
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Кваліфікаційна робота - 92 сторінок, 12 додатків, 75 літературних джерел. Мета - визначення особливостей використання інформаційних технологій в діяльності закладів ресторанного господарства. Об’єкт - діяльність закладів ресторанного господарства. Предмет - інформаційні технології ресторанного закладу «People». Методи дослідження. В процесі дослідження використовувалися методи системно-структурного, кількісного і якісного аналізу; спостереження; синтезу; порівняння; теоретичного узагальнення. Сучасний заклад харчування вже давно не можна собі, навіть, уявити без ІТ, адже організація робочого процесу такого підприємства дуже важка за своїм змістом та наповненням і вимагає: дотримання санітарних та технологічних норм, контроль за стилем та культурологічним введенням обслуговування персоналу, за участю процесів, аналіз транзакцій, навчання надхлдження продуктів, формування вартості страв та напівфабрикатів, процедури списання продуктів. Потреба автоматизації всіх цих процесів витягає, перш за все, з необхідності навчання великого кількості деталей. Завдяки ІТ не доводиться вручну вводити інформацію про клієнтів, створювати звіти про продажі та оновлювати бази даних клієнтів у хмарі. Зміст кваліфікаційної роботи полягає у виконанні аналізу сутності інформаційних технологій, характеристиці інформаційних програмних продуктів у діяльності ресторанних підприємств і, на основі отриманої інформації, виокремленні можливих перспектив їх удосконалення.
EN : Thesis is 92 pages, 4 tables, 4 pictures, 75 references, 12 applications. The purpose of the work is determining the features of the use of information technologies in the activities of restaurants. The object of the study is the activity of restaurant. Subject of research is the information technology in the restaurant. Research methods. Methods of system-structural, quantitative and qualitative analysis were used in the research process; observation; synthesis; comparison; theoretical generalization. Modern catering for a long time can not even imagine without IT, because the organization of the work process of such an enterprise is very difficult in its content and content and requires: compliance with sanitary and technological standards, control over the style and cultural introduction of staff services, analysis of transactions, training of supercooling of products, formation of cost of dishes and semi-finished products, procedures of writing off of products. The need to automate all these processes removes, above all, the need to learn a large number of details. With IT, you don't have to manually enter customer information, create sales reports, and update customer databases in the cloud. The content of the qualification work is to perform the analysis of the essence of information technology, the characterization of information software products in the activities of restaurants and, based on the information received, the identification of possible prospects for their improvement.
Description: Бутенко В. О. Використання інформаційних технологій у діяльності закладів ресторанного господарства : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 242 "Туризм" / наук. керівник А. В. Сидорук. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 92 с
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/4101
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
диплом Бутенко Лера.docxМагістерська робота2.38 MBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.