Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/4110
Title: Гастрономічний туризм як перспективний напрям розвитку туризму в Запорізькому регіоні
Other Titles: Gastronomic tourism as a promising direction of tourism development in the Zaporozhye region
Authors: Дубенець, Анастасія Андріївна
Keywords: Запорізький регіон
напрямок
розвиток
перспектива
гастрономічний туризм
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Кваліфікаційна робота – 97 сторінки, 2 таблиці, 75 джерел посилань. Об’єкт дослідження – гастрономічний туризм Запорізької області. Мета дослідження – аналіз сучасного стану гастрономічного туризму в Запорізькій області та перспективи його розвитку. Для вирішення поставлених задач використовувалися наступні методи дослідження: теоретичний аналіз і узагальнення літературних джерел. З числа організаційних були використані методи термінологічного аналізу, і бібліографічного вивчення документів. До загальнонаукових методів відносяться загальнологічні (аналіз, узагальнення, абстрагування), а також використовувалися соціологічні методи (методи збору інформації - методи аналізу і обробки даних – ранжирування, кореляція) і статистичні (метод статистичного аналізу, статистичного опису). На сьогоднішній день в Запорізькій області існує ряд проблем, які гальмують розвиток гастрономічного туризму: низький рівень послуг, не відповідність послуг світовим стандартам, занедбаний стан багатьох об’єктів гастрономічного туризму, відсутність під’їзних шляхів до багатьох гастрономічних атракцій, відсутність ефективного просування гастрономічного туризму Запорізької області, технологічна відсталість країни та регіону. За умови вирішення цих проблем, збільшення державного фінансування розвитку гастрономічного туризму, залучення інвестицій на розвиток гастрономічного туризму в Запорізькій області цей вид туризму розвиватиметься швидкими темпами, бо має для цього всі показники.
EN : There are – 97 pages, 2 tables, 75 sources of references. The object of research is gastronomic tourism of Zaporizhia region. The purpose of the study is to analyze the current state of gastronomic tourism in the Zaporozhye region and prospects for its development. The following research methods were used to solve the set tasks: theoretical analysis and generalization of literature sources. Among the organizational methods of terminological analysis and bibliographic study of documents were used. General scientific methods include general (analysis, generalization, abstraction), as well as used sociological methods (methods of information collection - methods of analysis and data processing - ranking, correlation) and statistical (method of statistical analysis, statistical description). Today in the Zaporozhye region there are a number of problems that hinder the development of gastronomic tourism: low level of services, non-compliance of services with world standards, neglected condition of many objects of gastronomic tourism, lack of access roads to many gastronomic attractions, lack of effective promotion of gastronomic tourism Zaporozhye region, technological backwardness of the country and the region. Subject to solving these problems, increasing public funding for the development of gastronomic tourism, attracting investment for the development of gastronomic tourism in the Zaporozhye region, this type of tourism will develop rapidly, because it has all the indicators.
Description: Дубенець А. А. Гастрономічний туризм як перспективний напрям розвитку туризму в Запорізькому регіоні : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 242 "Туризм" / наук. керівник О. Є. Конох. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 97 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/4110
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дубенец А..docxМагістерська робота730.95 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.