Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/5543
Title: Обліково-аналітичне забезпечення операцій з дебіторською та кредиторською заборгованістю на ТОВ «Пиводар»
Authors: Стойкова, Олена Юріївна
Keywords: розрахунки
зобов’язання
кредитор
дебіторська заборгованість
кредиторська заборгованість
обліково-аналітичне забезпечення
оборотність
ефективність
settlements
liabilities
creditor
receivables
payables
accounting and analytical support
turnover
efficiency
Issue Date: 2021
Abstract: UA : Кваліфікаційна робота: 117 с., 3 розділи, 28 табл., 35 рис., 5 додатків, 63 джерела. Об’єкт дослідження  процес обліку та аналізу операцій з дебіторської та кредиторської заборгованості на підприємстві. Метою кваліфікаційної роботи є обґрунтування теоретичних положень та розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення обліку та аналізу дебіторської і кредиторської заборгованості для системи управління заборгованістю на ТОВ «Пиводар». Методи дослідження: системний підхід до вивчення економічних явищ і процесів. Під час виконання дослідження використано як загальнонаукові так і спеціальні методи пізнання: індукції та дедукції; аналізу і синтезу; історичний метод; теоретичного узагальнення і порівняльного аналізу; методи причинно-наслідкового зв’язку та абстрактно-логічний метод. У процесі дослідження отримано такі наукові результати, яким притаманна наукова новизна: – надано узагальнене визначення поняття «обліково-аналітичне забезпечення» та уточнене визначення поняття «дебіторська заборгованість» і «кредиторська заборгованість» як об’єкту обліку; – запропоновано розширену класифікацію дебіторської заборгованості та кредиторської заборгованості для підвищить дієвості контролю за заборгованістю на підприємстві; – запропоновано до рахунку 63 «Розрахунки з постачальниками та підрядниками» відкривати рахунки третього порядку для відображення інформації за видами кредиторської заборгованості. – для підвищення аналітичності балансу, запропоновано деталізувати рядок 1615 «Кредиторська заборгованість за товари, роботи, послуги», на термін сплати якої не настав та не сплачена в належний термін. – обґрунтовано доцільність перегляду кредитної політики для підвищення ефективності управління дебіторською заборгованістю на досліджуваному підприємстві. Отримані результати дослідження спрямовані на підвищення достовірності, оперативності та аналітичності обліку та аналізу дебіторської та кредиторської заборгованості, можуть впроваджуватися в практику роботи підприємств. Застосування на практиці запропонованих рекомендацій дозволить забезпечити адекватне відображення в обліку операцій з дебіторської та кредиторської заборгованості сучасним умовам господарювання, своєчасне одержання та аналіз необхідної інформації керівництвом.
EN : Кваліфікаційна робота: 117 с., 3 розділи, 28 табл., 35 рис., 5 додатків, 63 джерела. Об’єкт дослідження  процес обліку та аналізу операцій з дебіторської та кредиторської заборгованості на підприємстві. Метою кваліфікаційної роботи є обґрунтування теоретичних положень та розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення обліку та аналізу дебіторської і кредиторської заборгованості для системи управління заборгованістю на ТОВ «Пиводар». Методи дослідження: системний підхід до вивчення економічних явищ і процесів. Під час виконання дослідження використано як загальнонаукові так і спеціальні методи пізнання: індукції та дедукції; аналізу і синтезу; історичний метод; теоретичного узагальнення і порівняльного аналізу; методи причинно-наслідкового зв’язку та абстрактно-логічний метод. У процесі дослідження отримано такі наукові результати, яким притаманна наукова новизна: – надано узагальнене визначення поняття «обліково-аналітичне забезпечення» та уточнене визначення поняття «дебіторська заборгованість» і «кредиторська заборгованість» як об’єкту обліку; – запропоновано розширену класифікацію дебіторської заборгованості та кредиторської заборгованості для підвищить дієвості контролю за заборгованістю на підприємстві; – запропоновано до рахунку 63 «Розрахунки з постачальниками та підрядниками» відкривати рахунки третього порядку для відображення інформації за видами кредиторської заборгованості. – для підвищення аналітичності балансу, запропоновано деталізувати рядок 1615 «Кредиторська заборгованість за товари, роботи, послуги», на термін сплати якої не настав та не сплачена в належний термін. – обґрунтовано доцільність перегляду кредитної політики для підвищення ефективності управління дебіторською заборгованістю на досліджуваному підприємстві. Отримані результати дослідження спрямовані на підвищення достовірності, оперативності та аналітичності обліку та аналізу дебіторської та кредиторської заборгованості, можуть впроваджуватися в практику роботи підприємств. Застосування на практиці запропонованих рекомендацій дозволить забезпечити адекватне відображення в обліку операцій з дебіторської та кредиторської заборгованості сучасним умовам господарювання, своєчасне одержання та аналіз необхідної інформації керівництвом.
Description: Стойкова О. Ю. Обліково-аналітичне забезпечення операцій з дебіторською та кредиторською заборгованістю на ТОВ «Пиводар» : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 071 «Облік і оподаткування» / наук. керівник І. В. Пушкарь. Запоріжжя : ЗНУ, 2021. 117 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/5543
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Стойкова О.Ю._ 2021.pdfМагістерська робота1.31 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.