Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/5638
Title: Кінетика окислення рослинних олій
Authors: Баранова, Лілія Іванівна
Keywords: кінетика окиснення олій за показниками переоксидного числа та анізидинового числа
фізико-хімічні властивості
kinetics of oxidation of oils according to peroxide number and anisidine number
physico-chemical properties
Issue Date: 2021
Abstract: UA : У роботі 63 сторінки 13 таблиць, 8 рисунків, було використано 60 літературних джерел, із них 28 іноземною мовою. Об’єктом дослідження є соняшникові олії – традиційна та високоолеїнова і льняна. Предметом дослідження є кінетика фотохімічних реакцій окиснення рослинних олій різного ступеню ненасиченості та технології виготовлення та фізико-хімічні властивості олій. Методи досліджень та апаратура – теоретичний, хімічний, розрахунковий, експериментальний; технічні ваги, хімічний посуд, хімічні реактиви(стандартний розчин йоду, соляна кислота, розчин тіосульфату, льодяна оцтова кислота, хлороформ, насичений розчин КІ, розчин крохмалю). Метою кваліфікаційної роботи є: дослідити кінетику фотохімічних реакцій окиснення рослинних олій різного ступеню ненасиченості та технології виготовлення. Теоретично та експериментально визначено: вплив світлового режиму зберігання досліджуваних олій; аналіз кінетики окиснення олій за показниками ПЧ та АЧ; оптимальні умови зберігання; особливість динаміки окиснення льняної олії порівняно зі соняшниковою.
EN : The paper contains 63 pages, 13 tables, 8 figures, 60 literary sources, including 28 in a foreign language. The object of the study is sunflower oil - traditional, high-oleic and linseed oil. The subject of the study is the kinetics of photochemical reactions of oxidation of vegetable oils of different degrees of unsaturated and production technology and physical and chemical properties of oils. Methods and equipment of research - theoretical, chemical, calculated, experimental; specifications, chemical utensils, chemical reagents (standard iodine solution, hydrochloric acid, thiosulfate solution, ice osmotic acid, chloroform, potentiated KI solution, crohumal solution). The aim of the qualification work is: to study the kinetics of photochemical reactions of oxidation of vegetable oils of varying degrees of unsaturated and production technology. Theoretically and experimentally established: the influence of light storage conditions of the studied oils; analysis of the oxidation kinetics of oils by indicators IF and AF; optimal storage conditions; peculiarities of the oxidation dynamics of linseed oil compared to sunflower oil.
Description: Баранова Л. І. Кінетика окислення рослинних олій : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник Н. П. Лашко. Запоріжжя : ЗНУ, 2021. 63 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/5638
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Baranova.docxМагістерська робота590.69 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.