Інституційний репозитарій ЗНУ

Вплив темплітів моно- і дисахаридів на сорбційні властивості біополімерних матриць

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Тюріна, Тетяна Олександрівна
dc.date.accessioned 2020-03-10T14:00:10Z
dc.date.available 2020-03-10T14:00:10Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1434
dc.description Тюріна Т. О. Вплив темплітів моно- і дисахаридів на сорбційні властивості біополімерних матриць: кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія " / наук. керівник Н. П. Лашко. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 57 с. uk
dc.description.abstract UA : В роботі 57 сторінок, 4 таблиці, 17 рисунків, було використано 52 літературних джерела, 16 з них на іноземній мові. Об’єкт дослідження – тимол, ванілін, глюкоза, сахароза. Предмет дослідження – вивчити закономірності сорбції ароматичних речовин (одорантів) із розчинів темплітованими та нетемплітованими 20% термотропними желатиновими драглями та вплив на цей процес фізико-хімічних характеристик одоранту. Мета роботи – вивчити закономірності сорбції ароматичних речовин (одорантів) із розчинів темплітованими 20% термотропними желатиновими драглями та вплив на цей процес структури одоранту. Методи досліджень та апаратура – оптичні, розрахунковий, лабораторні терези, хімічний посуд, сушильна шафа SPT 200, водяна баня, електропіч, СФ-46, КФК-3. В результаті експериментальних досліджень на термотропних 20% желатинових драглях з і без темплітування визначили ступінь вилучення, коефіцієнт розподілення, характер залежності сорбції тимолу та ваніліну від їх початкової концентрації, порівняли сорбційні властивості і побудували ізотерми сорбції тимолу та ваніліну, порівняли показники сорбції одорантів при застосуванні темплітів і без, розрахували термодинамічні показники сорбції. uk
dc.description.abstract EN : The paper has 57 pages, 4 tables, 17 figures; 52 literary sources were used, 16 of which are in foreign language. The object of study – thymol, vanillin, glucose, sucrose. The subject of the study the regularities of sorption of aromatic substances (odorants) from solutions of templated and non-sampled 20% thermotropic gelatin jellies and the influence on this process of the physicochemical characteristics of the odorant. The aim of this work is to study the regularities of sorption of aromatic substances (odorants) from solutions of templated 20% thermotropic gelatin jellies and the influence on this process of the structure of odorant. The methods of investigation and equipment are as follows: opticals, calculation, laboratory scales, chemical utensils, drying cabinet SPT 200, water bath, electric furnace, SF-46, KFK-3. As a result of experimental studies on thermotropic 20% gelatin jellies with and without sampling determined the degree of extraction, the distribution coefficient, the nature of the dependence of sorption of thymol and vanillin on their initial concentration, compared the sorption properties and constructed isotherms of sorption of thymol and vanillinites in comparison. templites and without, thermodynamic sorption parameters were calculated. uk
dc.language.iso uk uk
dc.subject ароматизатор uk
dc.subject тимол uk
dc.subject ванілін uk
dc.subject глюкоза uk
dc.subject сахароза uk
dc.subject желатина uk
dc.subject сорбція uk
dc.subject біополімерні матриці uk
dc.subject ізотерми uk
dc.subject темплітування uk
dc.subject імпритинг uk
dc.subject flavor uk
dc.subject thymol uk
dc.subject vaniline uk
dc.subject glucose uk
dc.subject sucharose uk
dc.subject gelatine uk
dc.subject sorbation uk
dc.subject biopolimer matrixes uk
dc.subject isotherms uk
dc.subject templitization uk
dc.subject impriting uk
dc.title Вплив темплітів моно- і дисахаридів на сорбційні властивості біополімерних матриць uk
dc.type Магістерська робота uk


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу