UA : Дипломна робота виконана на 71 сторінці друкованого тексту, містить
7 таблиці, 13 рисунків. Перелік посилань включає 58 джерел, в тому числі
13 англомовних видань.
Обʼєкт дослідження – зразки харчових продуктів.
Предмет дослідження – частота контамінації харчових продуктів
санітарно-показовими мікроорганізмами.
Метою роботи було вивчити частоту виявлення контамінації харчових
продуктів представниками умовно-патогенних мікроорганізмів.
Методи дослідження – бактеріологічні, мікроскопічні.
Одержані висновки та їх новизна: встановлено, що найбільший ризик
контамінації харчових продуктів має місце за умов їх зберігання та реалізації в
умовах порушення санітарії на стихійних ринках.
Результати досліджень можуть бути застосовані при здійсненні санітарноепідеміологічного нагляду за якістю харчових продуктів, що реалізуються через торгівельну мережу.
EN : The thesis consists of 71 text printed pages, includes 7 tables, 13 drawings. The
list of links includes 58 sources, including 13 English-language publications.
The object of the study is food samples.
The subject of the study is the frequency of food contamination with sanitary
indicator microorganisms.
The purpose of the study was to investigate the frequency of detection of food
contamination by opportunistic pathogens.
The research methods used were bacteriological and microscopic.
Conclusions and novelty: it was found that the greatest risk of food
contamination occurs when food is stored and sold in conditions of poor sanitation in
spontaneous markets.
The results of the study can be used in the implementation of sanitary and
epidemiological supervision of the quality of food products sold through the trade
network.