Інституційний репозитарій ЗНУ

Санітарно-мікробіологічне дослідження харчових продуктів

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Павличенко, Артем Володимирович
dc.date.accessioned 2024-01-05T19:25:56Z
dc.date.available 2024-01-05T19:25:56Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.uri https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/17936
dc.description Павличенко А. В. Санітарно-мікробіологічне дослідження харчових продуктів : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 091 «Біологія» / наук. керівник Н. В. Григорова. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 71 с. uk
dc.description.abstract UA : Дипломна робота виконана на 71 сторінці друкованого тексту, містить 7 таблиці, 13 рисунків. Перелік посилань включає 58 джерел, в тому числі 13 англомовних видань. Обʼєкт дослідження – зразки харчових продуктів. Предмет дослідження – частота контамінації харчових продуктів санітарно-показовими мікроорганізмами. Метою роботи було вивчити частоту виявлення контамінації харчових продуктів представниками умовно-патогенних мікроорганізмів. Методи дослідження – бактеріологічні, мікроскопічні. Одержані висновки та їх новизна: встановлено, що найбільший ризик контамінації харчових продуктів має місце за умов їх зберігання та реалізації в умовах порушення санітарії на стихійних ринках. Результати досліджень можуть бути застосовані при здійсненні санітарноепідеміологічного нагляду за якістю харчових продуктів, що реалізуються через торгівельну мережу. uk
dc.description.abstract EN : The thesis consists of 71 text printed pages, includes 7 tables, 13 drawings. The list of links includes 58 sources, including 13 English-language publications. The object of the study is food samples. The subject of the study is the frequency of food contamination with sanitary indicator microorganisms. The purpose of the study was to investigate the frequency of detection of food contamination by opportunistic pathogens. The research methods used were bacteriological and microscopic. Conclusions and novelty: it was found that the greatest risk of food contamination occurs when food is stored and sold in conditions of poor sanitation in spontaneous markets. The results of the study can be used in the implementation of sanitary and epidemiological supervision of the quality of food products sold through the trade network. uk
dc.language.iso uk uk
dc.subject харчові продукти uk
dc.subject контамінація uk
dc.subject умовно-патогенні бактерії uk
dc.subject частота виявлення uk
dc.subject фактори патогенності uk
dc.subject food uk
dc.subject contamination uk
dc.subject opportunistic bacteria uk
dc.subject detection rate uk
dc.subject factors of pathogenicitу uk
dc.title Санітарно-мікробіологічне дослідження харчових продуктів uk
dc.type Магістерська робота uk


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу