dc.contributor.author |
Кузнєцова, Аліна Костянтинівна |
|
dc.date.accessioned |
2022-01-05T12:31:17Z |
|
dc.date.available |
2022-01-05T12:31:17Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.identifier.uri |
https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/5785 |
|
dc.description |
Кузнєцова А. К. Фазові рівноваги в системах «вода–поліцукриди–білки молока» : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник Н. П. Лашко. Запоріжжя : ЗНУ, 2021. 61 с. |
uk |
dc.description.abstract |
UA : В роботі 61 сторінок, 4 таблиці, 15 рисунків, було використано 53 літературних джерел, 29 з них на іноземній мові. Об’єкт вивчення – пектин різного ступеня етерифікації та молекулярної маси, білки знежиреного молока. Предмет дослідження – фазові рівноваги в системах вода–білки знежиреного молока–пектин. Мета роботи – вивчити особливості встановлення фазових рівноваг в системах вода– білки знежиреного молока – поліцукриди та вплив на них структури макромолекул поліцукридів. Методи досліджень та апаратура – титриметричний, фотометричний, розрахунковий, хімічний посуд, ваги лабораторні, центрифуга, електрообладнання. В результаті експериментальних досліджень вивчили особливості встановлення гетерогенних рівноваг в системах вода – білки знежиреного молока – пектин та вплив на фазове розшарування структури макромолекули поліцукрида. |
uk |
dc.description.abstract |
EN : The work is presented on 61 pages of printed text, contains 4 tables, 15 figures. The list of references includes 53 sources, 29 of them in foreign language. Object of study - pectin of varying degrees of esterification and molecular mass, protein of skimmed milk. The subject of the study is phase equilibrium in systems of water-proteins of skimmed milk-pectin. The aim of the work is study the peculiarities of establishing phase equilibriums in water-proteins of skimmed milk - polycucrides and the influence of the structure of polycukrid macromolecules on them. Research methods and equipment - titrimetric, photometric, calculated, chemical utensils, laboratory scales, centrifuge, electrical equipment. As a result of experimental studies, the peculiarities of the establishment of heterogeneous equilibrium in systems of water - proteins of skimmed milk - pectin and the effect on phase stratification of the structure of the polycuclear macromolecule were studied. |
uk |
dc.language.iso |
uk |
uk |
dc.subject |
фазові рівноваги |
uk |
dc.subject |
термодинамічна сумісність |
uk |
dc.subject |
фазова діаграма |
uk |
dc.subject |
пектин |
uk |
dc.subject |
білки знежиреного молока |
uk |
dc.subject |
ступінь етерифікації |
uk |
dc.subject |
характер розподілення естерних груп |
uk |
dc.subject |
функціональні продукти |
uk |
dc.subject |
phase equilibrium |
uk |
dc.subject |
thermodynamic compatibility |
uk |
dc.subject |
phase diagram |
uk |
dc.subject |
pectin |
uk |
dc.subject |
fat milk proteins |
uk |
dc.subject |
degree of eterification |
uk |
dc.subject |
characteristic of distribution of esther groups |
uk |
dc.subject |
functional products |
uk |
dc.title |
Фазові рівноваги в системах «вода–поліцукриди–білки молока» |
uk |
dc.type |
Магістерська робота |
uk |