Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/18372
Title: Органолептична та фізично-хімічні показники якості пшеничного та житньо-пшеничного хліба
Authors: Федік, Ілона Василівна
Keywords: хліб
фізико-хімічні показники
органолептика
вологість
кислотність
титрування
пористість
цукор
жир
кухонна сіль
bread
physical and chemical indicators
organic optics
moisture
acidity
titration
porosity
sugar
fat
salt
Issue Date: 2023
Abstract: UA : У роботі 62 сторінки, 15 рисунків, 6 таблиць, було використано 55 літературних джерел, із них 26 іноземних джерел. Об’єктами дослідження були 11 зразків різних сортів хліба (м. Дніпро). Предметом дослідження – органолептичний аналіз та фізико-хімічні показники якості пшеничного та житньо-пшеничного хліба різних виробників у Дніпропетровській області. Методи досліджень та апаратура: теоретичний (органолептичний), експериментальний (хімічний, аналітичний, розрахунковий), статистичний; термометри, колби на 250 см3, бюретки, колби конічні, піпетка 4 класу, циліндри мірні, сушильна (лабораторна) шафа, штатив, ваги лабораторні 2 класу точності, циліндр Журавльова. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження показників якості пшеничного та житньо-пшеничного хліба різних виробників (м. Дніпро). Проаналізовано органолептичні показники якості зразків хліба, визначено вологість, кислотність хліба; встановлено відсоток пористості та масову частку цукру, жиру і кухонної солі в хлібу.
EN : The work has 62 pages, 15 figures, 6 tables, and 55 literary sources were used, including 26 foreign sources. The objects of the study were 11 samples of different types of bread (Dnipro city). The subject of the research is the organoleptic analysis and physical and chemical indicators of the quality of wheat and rye-wheat bread of various producers in the Dnipropetrovsk region. Research methods and equipment: theoretical (organoleptic), experimental (chemical, analytical, calculation), statistical; thermometers, 250 cm3 flasks, burettes, conical flasks, 4th class pipette, measuring cylinders, drying (laboratory) cabinet, tripod, 2nd accuracy class laboratory scales, Zhuravlev cylinder. The purpose of the qualification work is to study indicators of the quality of wheat and rye-wheat bread from different producers (city Dnipro). Organoleptic indicators of the quality of bread samples were analyzed, humidity and acidity of bread were determined; the percentage of porosity and the percentage of mass fraction of sugar, fat and table salt in bread were determined.
Description: Федік І. В. Органолептичні та фізико-хімічні показникі якості пшеничного та житньо-пшеничного хліба : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник В. І. Генчева. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 62 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/18372
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом Федік р 2023 21.11.2023.docxМагістерська робота1.22 MBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.