Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1879
Title: Концепт «мода» в мовній свідомості і комунікативній поведінці представників француузької лінгвокультури
Authors: Шатова, Вероніка Вікторівна
Keywords: концепт
мода
концептосфери
ядро
периферія
комунікативна поведінка
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Робота викладена на 112 сторінках друкованого тексту. Містить 1 таблицю, 1 схему, 2 додатки. Перелік посилань включає 68 джерел. Об'єктом дослідження був концепт «мода» в мовній свідомості і комунікативній поведінці. Мета: охарактеризувати лінгвокультурний концепт «мода» в мовній свідомості і комунікативній поведінці. Отримані результати: лінгвокультурний концепт мода є регулятивом поведінки в масовій культурі. В мовній свідомості мода відображається на лексичному рівні у вигляді синонімів; антонімів; лексичних одиниць; у дефініції яких безпосередньо сема mode може бути відсутньою; однак наявні близькі до домінанти семи (des vêtements f éminins; des vêtements masculins; des vêtements unisex; acsessoires; chaussures), у складі фразеологічних одиниць. Концепт мода входить до концептосфери мода як складовий, поряд з іншими складовими концептами (елегантність і зручність - простота і легкість у всьому * екоєідпоєідальність - мистецтво). Був висвітлений мотив (нерозривний зв,язок моди і мистецтва); мета (створення моделей у «дусі живопису); стратегія (організація показу моделей у стилі «аrt») і тактика комунікативної поведінки представників сфери моди (лінгвістичні особливості дискурсу) і засоби їхньої актуалізації у відеоролику.
Description: Шатова В. В. Концепт «мода» в мовній свідомості і комунікативній поведінці представників француузької лінгвокультури : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 035 "Філологія" / наук. керівник Є. В. Ступіна. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 112 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1879
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри романської філології і перекладу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Шатова.pdfМагістерська робота80.34 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.