Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/20351
Title: Сучасна гастрономія України. Закарпатської області
Authors: Денисенко, Анна Геннадіївна
Keywords: туристична привабливість
гастрономічний туризм
обрядовість
гастрономічний ріст та розвиток
Issue Date: 2024
Abstract: UA : Кваліфікаційна робота – сторінок 59, додатків 6, літературних джерел 56. Метою є дослідження сучасної гастрономії Закарпатської області Предмет дослідження особливі відмінності гастрономії Закарпатської області. Методи дослідження: теоретичних аналіз літературних джерел, порівняльний аналіз, спостереження, метод системного підходу. Ці методи дозволяють отримати повний спектр інформації про сучасний гастрономічний стан Закарпатської області, а також виявити тенденції та перспективи росту та розвитку. У кваліфікаційній роботі розглянуто сучасні тенденції в гастрономічній сфері, зокрема в контексті Закарпатської області. Аналізуються інноваційні підходи до приготування традиційних страв, вивчається вплив глобалізації на місцеву кухню, а також висвітлюються соціокультурні аспекти їжі, такі як обрядове призначення страв, звичаї та традиції їх подачі та споживання. Крім того, досліджується роль ресторанної галузі у просуванні та збереженні кулінарної спадщини регіону.
EN : Qualification work – pages 59, appendix 6, references 56. The purpose is to study the modern gastronomy of the Transcarpathian region The subject of the study is the special features (differences) of the gastronomy of the Transcarpathian region. Research methods: theoretical analysis of literary sources, comparative, observation, method of systematic approach. These methods allow us to obtain a full range of information about the current gastronomic state of the Transcarpathian region, as well as to identify trends and prospects for growth and development. The qualification work considers current trends in the gastronomic sphere, in particular in the context of the Zakarpattia region. It analyses innovative approaches to the preparation of traditional dishes, examines the impact of globalisation on local cuisine, and highlights the socio-cultural aspects of food, such as the ceremonial purpose of dishes, customs and traditions of their presentation and consumption. It also explores the role of the restaurant industry in promoting and preserving the region's culinary heritage.
Description: Денисенко А. Г. Сучасна гастрономія України. Закарпатської області : кваліфікаційна робота бакалавра спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа" / наук. керівник О. Є. Конох. Запоріжжя : ЗНУ, 2024. 59 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/20351
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом Денисенко Анна.docxРобота бакалавра5.73 MBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.