Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2844
Title: Інноваційні технології соціальної реабілітації дітей з порушенням слуху
Authors: Синельник, Анастасія Сергіївна
Keywords: соціальна робота
інноваційна технологія
соціальна реабілітація
дитина
дитина з порушенням слуху
innovative technologies
social rehabilitation
social work
child
child with hearing loss
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Мета дослідження: полягає у розкритті ефективності процесу застосування інноваційних технологій соціальної реабілітації дітей з порушенням слуху. Об’єкт дослідження: діти з порушенням слуху. Предмет дослідження: процес застосування інноваційних технологій соціальної реабілітації дітей з порушенням слуху. Методи дослідження: метод термінологічного аналізу понять, абстрагування, аналіз, синтез, індукція, дедукція, узагальнення, систематизація, спостереження, опис. Гіпотеза: застосування інноваційних технологій соціальної реабілітації дітей з порушеннями слуху сприяє розвитку особистості дитини, покращує самопочуття та прискорює процес її соціалізації Висновки: 1. Знання класифікації дітей з порушенням слуху є обов’язковим для соціального працівника, оскільки від цього залежатиме які методи та технології соціальної реабілітації краще застосувати та чи будуть вони корисними. 2. Сучасні технології слухомовної реабілітації дітей з порушенням слуху передбачають створення для дітей природних умов для розвитку слухового сприйняття і формування мови. 3. Сутність соціальної реабілітації дітей з порушеннями слуху полягає у приведенні навколишнього середовища у відповідність до потреб осіб з інвалідністю, у створенні умов для доступу осіб з інвалідністю до інформації, якою володіє здорове суспільство.
Description: Синельник А. С. Інноваційні технології соціальної реабілітації дітей з порушенням слуху : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 231 "Соціальна робота" / наук. керівник О. В. Маловічко. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 87 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2844
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри філософії, публічного управління та соціальної роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Синельник.pdfМагістерська робота2.26 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.