Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/5838
Title: Аналіз моделей визначення коефіцієнта тертя при холодній прокатці
Authors: Груша, Артем Іванович
Keywords: тертя
коефіцієнт тертя
штаба
прокатка
метал
Issue Date: 2021
Abstract: UA : Метою цієї роботи є експериментальне визначення коефіцієнта тертя й енергосилових параметрів при холодній прокатці. Метод дослідження - розрахунок коефіцієнта тертя був зроблений по трьох методиках (Грудєв, Діннік, Ніколаєв). Після розрахунку енергосилових параметрів і порівняння з дослідними даними була запропонована найбільш достовірна методика, що має найменші розбіжності з дослідними даними. На її підставі для розрахунку коефіцієнта тертя було проведено математичне планування з метою визначення впливу різних факторів на коефіцієнт тертя.
EN : The purpose of this work is the experimental determination of the friction coefficient and power parameters during cold rolling. Research method - the calculation of the coefficient of friction was carried out using three methods (Grudev, Dinnik, Nikolaev). After calculating the power parameters and comparing with the experimental data, the most reliable method was proposed, which has the slightest disagreement with the experimental data. On its basis, to calculate the coefficient of friction, mathematical planning was carried out in order to determine the influence of various factors on the coefficient of friction.
Description: Груша А. І. Аналіз моделей визначення коефіцієнта тертя при холодній прокатці : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 136 «Металургія» / наук. керівник Ю. О. Бєлоконь. Запоріжжя : ЗНУ, 2021. 85 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/5838
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри металургійних технологій, екології та техногенної безпеки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Груша собранный диплом.pdfМагістерська робота4.5 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.