Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/6276
Title: Методи різноманітної сегментації ринку туристичних послуг
Authors: Фурсова, Катерина Сергіївна
Keywords: туроператор
туризм
система управління
Issue Date: 2021
Abstract: UA : Кваліфікаційна робота – 75 сторінки, 14 таблиць, 9 рисунків, 44 літературних посилань не менее 75, 2 додатків. Мета роботи – дослідити методи сегментації ринку туристичних послуг. Об'єкт дослідження - процес сегментації ринку туристичних послуг. Предмет дослідження - методи сегментації на туристичному ринку Західної України. Методи - в процесі дослідження використовувалися наступні методи: системно – конструкторний, кількісний і якісний аналізи; синтезу; порівняння; теоретичного узагальнення. Туризм – це складна соціально-економічна система невиробничої сфери, яка на відміну від інших, включає в себе діяльність самостійних територіально відособлених фінансово-кредитних, медичних, рекреаційних, лікувальнооздоровчих, митних, освітніх, транспортних, торговельних, культурнорозважальних, інформаційних, рекламних, об’єктів розміщування і харчування туристичних одиниць, які сприяють тимчасовому індивідуальному, груповому, самодіяльному і плановому в’їзду, виїзду, проживанню та пересуванню всередині і за межами певної держави, міста, регіону людей з метою відновлення працездатності, отримання відпочинку, пізнавальних, спортивних, культурно-розважальних, освітніх, професійно-ділових та спеціалізованих послуг, що здійснюються на підставі міжнародних угод з урахуванням міжнародних звичаїв. В основі формування туристичного ринку лежить специфіка туристичної послуги, яка має всі ознаки послуги. До них відносяться: невідчутність, невіддільність, непостійність, недовговічність, нерозривність процесу виробництва і споживання, неможливість накопичення, неоднорідність якості. Сегментація ринку – це систематизований процес виділення ринкових сегментів, які потребують зі сторони підприємства спеціально розроблених комплексів маркетингу з метою підвищення конкурентоспроможності підприємства на ринку за рахунок реалізації економічних інтересів виробників та споживачів.
Description: Фурсова К. С. Методи різноманітної сегментації ринку туристичних послуг : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 242 "Туризм" / наук. керівник Н. В. Маковецька. Запоріжжя : ЗНУ, 2021. 75 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/6276
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дипломная-Фурсова.docxМагістерська робота635.17 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.