Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/6276
Title: | Методи різноманітної сегментації ринку туристичних послуг |
Authors: | Фурсова, Катерина Сергіївна |
Keywords: | туроператор туризм система управління |
Issue Date: | 2021 |
Abstract: | UA : Кваліфікаційна робота – 75 сторінки, 14 таблиць, 9 рисунків, 44 літературних посилань не менее 75, 2 додатків. Мета роботи – дослідити методи сегментації ринку туристичних послуг. Об'єкт дослідження - процес сегментації ринку туристичних послуг. Предмет дослідження - методи сегментації на туристичному ринку Західної України. Методи - в процесі дослідження використовувалися наступні методи: системно – конструкторний, кількісний і якісний аналізи; синтезу; порівняння; теоретичного узагальнення. Туризм – це складна соціально-економічна система невиробничої сфери, яка на відміну від інших, включає в себе діяльність самостійних територіально відособлених фінансово-кредитних, медичних, рекреаційних, лікувальнооздоровчих, митних, освітніх, транспортних, торговельних, культурнорозважальних, інформаційних, рекламних, об’єктів розміщування і харчування туристичних одиниць, які сприяють тимчасовому індивідуальному, груповому, самодіяльному і плановому в’їзду, виїзду, проживанню та пересуванню всередині і за межами певної держави, міста, регіону людей з метою відновлення працездатності, отримання відпочинку, пізнавальних, спортивних, культурно-розважальних, освітніх, професійно-ділових та спеціалізованих послуг, що здійснюються на підставі міжнародних угод з урахуванням міжнародних звичаїв. В основі формування туристичного ринку лежить специфіка туристичної послуги, яка має всі ознаки послуги. До них відносяться: невідчутність, невіддільність, непостійність, недовговічність, нерозривність процесу виробництва і споживання, неможливість накопичення, неоднорідність якості. Сегментація ринку – це систематизований процес виділення ринкових сегментів, які потребують зі сторони підприємства спеціально розроблених комплексів маркетингу з метою підвищення конкурентоспроможності підприємства на ринку за рахунок реалізації економічних інтересів виробників та споживачів. |
Description: | Фурсова К. С. Методи різноманітної сегментації ринку туристичних послуг : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 242 "Туризм" / наук. керівник Н. В. Маковецька. Запоріжжя : ЗНУ, 2021. 75 с. |
URI: | https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/6276 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Дипломная-Фурсова.docx | Магістерська робота | 635.17 kB | Microsoft Word XML | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.