Інституційний репозитарій ЗНУ

Рекламні та PR інструменти просування закладів громадського харчування

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Малюта, Марія Євгенівна
dc.date.accessioned 2024-06-05T11:52:59Z
dc.date.available 2024-06-05T11:52:59Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.uri https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/19333
dc.description Малюта М. Є. Рекламні та PR інструменти просування закладів громадського харчування : кваліфікаційна робота бакалавра спеціальності 061 "Журналістика" / наук. керівник А. Д. Баранецька. Запоріжжя : ЗНУ, 2024. 88 с. uk
dc.description.abstract UA : Для виконання бакалаврської роботи «Рекламні та PR інструменти просування закладів громадського харчування» опрацьовано 32 джерела. Об’єктом дослідження є Інстаграм-сторінки та PR-заходи кав’ярні «DOZA» та стріт фуду «Майстерня Пончиків». Предметом дослідження стали рекламні та PR-інструменти просування кав’ярні «DOZA» та стріт фуду «Майстерня Пончиків». Мета дослідження полягає у вивченні сучасних тенденцій у використанні рекламних та PR інструментів для просування закладів громадського харчування. Реалізація мети передбачає розв’язання таких завдань: 1) з’ясувати сутність понять «брендинг» та «позиціонування»; 2) описати рекламні та PRінструменти для просування бізнесу в сфері громадського харчування; 3) охарактеризувати соціальні мережі Instagram та TikTok як платформи для реалізації рекламних та PR-комунікацій; 4) проаналізувати сучасні практики застосування рекламних та PR-інструментів у просуванні запорізьких закладів громадського харчування «DOZA» та «Майстерня Пончиків». Методи дослідження: для вивчення теоретико-методологічної бази досліджуваного питання застосовані методи аналізу та синтезу. Під час здійснення практичного дослідження рекламних та PR-інструментів використано порівняльний та описовий метод. Для формування відповідних висновків та рекомендацій принагідним став метод узагальнення. Методологічну і теоретичну основу дослідження складають праці А. Баранецької, Д. Ейкера, М. Наумової, О. Шандрівської, Р. Сміта, Т. Примак, Ф. Бардена, Ю. Ставської. Наукова новизна дипломної роботи полягає в тому, що в проєкті описані та репрезентовані сучасні шляхи просування бізнесів у сфері громадського харчування, описані відповідні тенденції використання соціальних мереж Instagram та TikTok як платформ для просування та позиціонування такого типу бізнесу. Практичне значення одержаних результатів: Матеріали дослідження можуть бути безпосередньо використані фахівцями-практиками відповідної сфери бізнесу для просування, диференціації на ринку та отримання прибутку. Окрім того, вони можуть бути використані під час подальших наукових розробок, викладання навчальних дисциплін, пов’язаних із відповідною тематикою, при написанні курсових та дипломних робіт студентами факультету журналістики, а також у власній практичній діяльності. uk
dc.description.abstract EN : Malyuta M. Advertising and PR tools for promoting the distribution of food deposits in a huge food supply. Zaporizhzhia, 2024. 88 p. The object of investigation is Instagram stories and PR-entries of the famous “DOZA” and street food “Майстерня Пончиків”. The subject of investigation was advertising and PR tools for the promotion of the DOZA coffee shop and the street food «Майстерня Пончиків». The methodological and theoretical basis of the research is formed by the work of such historical and foreign investigators: D. Eiker, T. Primak, F. Barden, A. Baranetskaya, M. Naumova, O. Shandrivska, Y. Stavskaya. The scientific novelty of the thesis lies in the fact that the project describes and represents the current ways of promoting business in the sphere of public food, describing the current trends in the development of social networks Instagram and TikTok as platforms for promotion and positioning for this type of business. The practical significance of the achieved results. The research materials can be directly used by fakivtsev-practitioners in a similar field of business for promotion, differentiation in the market and revenue capture. In addition, they may be subject to further scientific research, the introduction of basic disciplines related to a similar topic, when writing term papers and diploma works by students of the Faculty of Journalism, as well as in government practical work news Creative work: Presentation of statistics and activities between the work of the coffee shops “2056”, “Doza”, the street food “Donut Shop”, the SC “Victory Team”, the nutritional project “ProKasha”. The results of the work within the framework of practice with the charitable foundation “Mom + Me”, presentation of the work within the course work at the Image Center of the Faculty of Journalism of ZNU. Testing of the research: During the hour of work on the previous project, I was preparing a report on the topic “Advertising and PR campaigns of a huge tavern in the city of Zaporizhzhia during the war,” which took part in 2nd scientific and practical conference “Social communications: tools, technology and practice.” Zaporizhzhya, May 24-25, 2024. Abstracts have been accepted in advance from the collection of conference materials. uk
dc.language.iso uk uk
dc.subject брендинг uk
dc.subject позиціонування uk
dc.subject реклама uk
dc.subject комунікаційна стратегія uk
dc.subject SMM uk
dc.subject просування uk
dc.subject соціальні мережі uk
dc.subject branding uk
dc.subject positioning uk
dc.subject advertising uk
dc.subject communication strategy uk
dc.subject promotion uk
dc.subject social networks uk
dc.title Рекламні та PR інструменти просування закладів громадського харчування uk
dc.type Робота бакалавра uk


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу