Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/10067
Title: Комп’ютерна термінологія сучасної англійської мови: структурносемантичні та перекладацькі параметри
Authors: Білошапко, Микола Миколайович
Keywords: термін
термінологія
комп’ютерна термінологія
фахова мова
транскодування
експлікація
term
terminology
computer terminology
transcoding
explication
semantic equivalent
Issue Date: 2022
Abstract: UA : Дипломна робота – 61 стор., 50 джерел, 1 додаток Об'єкт дослідження: комп'ютерні терміни англійської мови. Мета роботи: встановити основні способи утворення в комп’ютерних термінів в англійській мові та особливості їх перекладу на українську мову. Теоретико-методологічні засади: ключові положення щодо терміну, термінології, комп’ютерної термінології, способів її утворення та перекладу (М. Богачик, О. Гаврилова, В. Карабан, Н. Лазебная та ін.). Отримані результати: Термін розглядається як слово або словосполучення наукової та технічної мови, що створене, отримане чи запозичене для точного вираження спеціальних понять і предметів. Лінгвісти виділяють дві групи термінів: в першу відносять терміни, що вживаються в багатьох науках, або загальнонаукові; до другої належать терміни вузькоспеціалізовані, що відносяться до будь-якої конкретної галузі знання. Комп’ютерна термінологія належить як до вузькоспеціалізованої, так і загальнонаукової термінології. Під поняттям «комп’ютерний термін» слід розуміти слово або словосполучення, що широко вживається як в усному, так і в писемному мовленні у комп’ютерній сфері.
EN : The presented paper is dedicated to the analysis of such a topic as computer terminology, its development and means of translation into Ukrainian. The object of the work can be defined as English computer terms. The main aim of the paper consists in reviewing the theoretical aspects of the translation of computer terms and analyzing their main methods and ways of translation.
Description: Білошапко М. М. Комп’ютерна термінологія сучасної англійської мови: структурносемантичні та перекладацькі параметри : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 035 «Філологія» / наук. керівник О. Л. Клименко. Запоріжжя : ЗНУ, 2022. 61 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/10067
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри теорії та практики перекладу з англійської мови

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Білошапко М ап (ред.).pdfМагістерська робота1.09 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.